Mazda Spirit Upgrade 3 a CX-30 teljesítmény és nyomaték növelés

Mazda Spirit Upgrade 3 a CX-30 teljesítmény és nyomaték növelés. A kereskedő ECU szoftverfrissítése gyorsabb autót biztosít.

A Mazda új szolgáltatást kínál Japánban, amely kiaknázatlan lehetőségeket tár fel a 3 vagy a CX-30 között . Mazda Spirit Upgrade néven szoftverfrissítéseket végez az autó ECU -jában , vagy motorvezérlő egységében, a motor funkcióit szabályozó számítógépben, hogy növelje az energiát és javítsa az autó gyorsulási képességeit.

A frissítés sem névleges összeg. Az első, Spirit Upgrade D1.1 névre keresztelt kiadás Japánban forgalmazott, 1,8 literes SkyActiv-D dízelmotorokhoz , 114 és 128 lóerő közötti teljesítményt nyújt, ami 14 ló fejlesztés. A reflash a kipufogógáz -visszavezető programozását is módosítja a turbó késleltetésének csökkentése érdekében.

Bár a nyomaték nem növekszik, mindezek eredménye az, hogy a nyomatékgörbe szélesebb, és 2800 és 4300 ford / perc között nagyobb morgást biztosít. Sőt, a nyomaték leadása szorosabban illeszkedik a gázpedál dőlésszögéhez, ami kevesebb mocsarat és következetesebb és kiszámíthatóbb érzést jelent a megállásból felszálláskor, az előzésnél vagy a csúcsról történő csúszásnál.

A frissítésre jogosult autók közé tartozik a 2019. április 2. és 2020. november 3. között gyártott Mazda 3 dízelek , valamint a 2019. augusztus 6. és 2020. november 30. között gyártott Mazda CX-30 dízelek.

A Spirit Upgrade 420 dollárba kerül, és Japán bármely Mazda kereskedőjénél elvégezhető . A Mazda azt is hozzáteszi, hogy a frissítés növeli az energiát anélkül, hogy befolyásolná az üzemanyag -fogyasztást vagy a garanciát . Ha azonban megkapja, akkor nem lehet visszavonni. Tehát ha inkább azt az utat választja, amellyel autója kevesebb erővel és nyomatékkal haladt, nincs visszaút.

A nómenklatúra alapján nyilvánvalóan úgy tűnik, hogy a dízel korszerűsítése csak az első lépés. A Mazda kijelentette, hogy szoftverfrissítéseket biztosítanak a SkyActiv-X-el felszerelt autókhoz Japánban, valamint a dátumot TBD-vel. Volvo már felajánlott egy hasonló program a Polestar márkájú ECU frissítések sokféle modelljeik is.

A frissítések nem korlátozódnak az áramellátásra. A Mazda megerősítette azokat a frissítéseket, amelyek növelik a cirkáló és forgalomtámogató rendszer sebességét, amely lehetővé teszi az autó számára, hogy meghatározott távolságra kövesse az elöl haladó autót, és adott esetben önirányítson a sávok fenntartása érdekében. A radar sebességtartó automatika eltérő frissítése kiegyenlíti a rendszer gyorsulását és fékezését .

A Mazda Észak-Amerika közölte, hogy nem kínál Spirit Upgrade-t az Egyesült Államokban, tekintettel arra, hogy jelenleg nem kínál Skyactiv-X, Skyactiv-D, vagy Cruising and Traffic Support szolgáltatásokat. De ez a válasz nem feltétlenül zár ki egy hasonló programot az itt kínált termékek esetében.

Természetesen jó, ha az autógyártók módot adnak a tulajdonosoknak arra, hogy utólag felderített funkciókkal felszereljék autóikat anélkül, hogy teljesen új autót kellene vásárolniuk . Reméljük azonban, hogy ez nem vezet tovább-mondjuk-előfizetés-boldog vállalatokhoz, hogy mesterségesen homokzsákolják autóikat, hogy később eladhassák az ügyfeleket.

Szólj hozzá!